Gotisk.dk

- lær at læse og skrive gotisk håndskrift

Log ind er kun for dig, der har købt bogen. Første gang du logger ind? Følg vejledningen på sidste side i bogen.

Vi har 8 gæster og ingen medlemmer online

Presse

Foreningen Danske Slægtsforskere Odense (Tidligere DIS-Odense) har udgivet en bog om gotisk håndskrift. Foreningen blev dannet i 2006 af en lille flok nørdede slægtsforskere. I dag har den mere end 450 medlemmer fra Odense, Fyn og resten af landet, og det er uden tvivl Danmarks mest aktive forening af sin art.

Med denne bogudgivelse på 62 sider, vil vi føre læseren igennem processen med at lære den svære gotiske håndskrift at kende. Det er en skrift, som slægtsforskere og historikere støder på overalt i gamle kilder fra 1800-tallet og tidligere. Det er ikke sjovt at finde sine forfædre i kirkebøgerne, hvis man ikke kan læse, hvad de hed.

Bogen kan bruges som selvstudium eller som undervisningsbog. Foreningen håber, at mange andre foreninger og uddannelsesinstitutioner vil tage den til sig og starte gotisk-hold op. 

Sammen med bogen hører hjemmesiden www.gotisk.dk, der indeholder masser af gotiske tekster med løsninger. Derudover indeholder siden en færdig lektionsplan til et kursus i gotisk skrift på 7 x 2 timer.

 

Bestil bogen